Als grafisch vormgever help ik u graag uw boodschap efficiënt overbrengen om uw doelstellingen te bereiken. Tot onze klanten behoren zowel grote als kleine organisaties/bedrijven, ook particuliere klanten (familiaal drukwerk, enz.) zijn welkom. U kan bij ons terecht voor totaalprojecten of voor een specifiek onderdeel van uw campagne.

werkwijze

Kennismakingsgesprek met toelichting op de opdracht. Daarna wordt een plan van aanpak opgesteld en maken we een correcte offerte. Afspraken worden gemaakt bij de start van een project. Eénmaal gestart, bezorgen we u een aantal voorontwerpen, voorzien feedback-momenten en passen de ontwerpen aan waar nodig. Als alles naar wens is zorgen we voor een definitieve oplevering naar klant of drukker.

samenwerking

Tijdens het ontwerpproces wordt u niet in het ongewisse gelaten, u wordt regelmatig uw mening gevraagd tijdens de ontwerpfase. Een goede samenwerking tussen ontwerper en klant is essentieel voor goede en krachtige ontwerpen.

aangeboden toepassingen

Logo & huisstijl / drukwerk / illustraties / POS materiaal / verpakkingen / web-design / e.a

projecten in de kijker


Ontwerp boek

het varken in al z'n glorie

Ontwerp/typografie/illustratie van een boek waarin het varken centraal staat. Dit boek werd uitgevoerd in opdracht van o.a. Cultuurdienst Kortemark. Formaat liggend 297×210, hardcover.

Andere vb. van ontworpen boeken zijn te vinden in de portfolio onder de rubriek ‘Grafisch Ontwerp’.

logo-ontwerp

enkele ontworpen logo's

Ontwerp van logo’s. Het ontwerp van een logo/huisstijl begint bij een gesprek met de klant, waardoor we een beeld krijgen welke richting de klant uit wil en welke doelstellingen men wil bereiken met het logo. Na deze briefing beginnen we eraan, de klant wordt tijdens het ganse proces betrokken. Na de nodige correcties en aanpassingen wordt het logo aangeleverd in diverse bestandformaten zowel in CMYK, grijswaarden als in monotoon.

WEBDESIGN

Ontwikkeling van kleine tot middelgrote websites in een wordpress omgeving. WordPress is een Open Source CMS-systeem, vandaag de dag is dit de nr. 1 tool voor webdesign. Voordelen zijn: een betaalbare website met alle nodige functionaliteiten, volledig responsive voor zowel computer, laptop, smartphone, tablet, ….

1) stappenplan

– Stappenplan voor de uitwerking.
– Functionaliteiten voor de site.
– Domeinnaam vastleggen.
– Elementen bestaande huisstijl verwerken.
– ….
Op basis van deze gegevens wordt een kostenraming gemaakt.

2) keuze provider

– Keuze provider.
– Voorkeur Combell, beste dienstverlening.
– Registratie van de domeinnaam.
– De domeinnaam is een jaarlijkse kost.

3) opbouw website cms-systeeM

– De Website wordt grafisch opgebouwd.
– Afbeelding, teksten, headers,….

4) optimalisatie

– Link naar zoekmachines
– Links facebookpagina, instagram-pagina, ….
– Beeldmateriaal optimaliseren.
– ….

project in de kijker

pigmentpainters

webdesign pigment painters

Als onderdeel van de opmaak/ontwerp van een volledig nieuwe huisstijl werd ook een nieuwe responsive website aangemaakt. Deze website is opgemaakt met als doel nieuwe klanten een indruk te geven van de activiteiten van pigmentpainters, een duo dat de krachten gebundeld heeft.

www.pigmentpainters.be

DIGITAAL DRUKWERK

Alle sticker-materiaal worden hier ter plaatse digitaal gedrukt en afgewerkt (lamineren, contoursnijden, ….).
Voor drukwerk (flyers, affiches, verpakkingen, boeken, folders, …) wordt samengewerkt met een aantal lokale drukkers, dit voor een goede opvolging van het drukwerk.

Tevens kan er voor sticker-materiaal kant- en klare ontwerpen aangeleverd worden, die door ons enkel geprint en afgewerkt worden, voor het verkrijgen van een offerte hiervoor, vragen wij het aantal, formaat, gewenste materiaal en een voorbeeld van het al dan niet definitieve ontwerp. Voor de juiste keuze van materiaal kan u best de toepassing vermelden, binnen- of buitengebruik, voor lange of korte termijn, eventueel ook de ondergrond vermelden waarop dit gekleefd moet worden. Bij een bestelling van stickermateriaal die gekleefd wordt door de klant, wordt er gratis een rakel en handleiding bijgeleverd voor het aanbrengen van de sticker/folie.

TOEPASSINGEN:

  • Grootformaat prints
  • One-way-vision
  • Contour gesneden stickers
  • Zon- en warmtewerende folie’s
  • Plotfolie in diverse kleuren
  • Frosted folie
  • Dibond en forex panelen
  • Peesdoeken
  • ….

Voorbeelden materiaal

grootformaatprints

grootformaat prints

polymeer stickers

Full color-prints al of niet gelamineerd. De gebruikte printfolie is polymeer waardoor deze buiten mag gebruikt worden en een minimale krimp heeft. De prints hebben een witte rugzijde en kunnen zowel mat als glanzend gelamineerd worden en kunnen ook contourgesneden worden. Max. breedte is 130cm, de lengte is ± onbeperkt. De stickers kunnen ook afgehaald worden om deze zelf te kleven zowel kleine als grote oplages.

one-way-vision prints

polymeer/monomeer

Al of niet gelamineerd. De folie is voorzien van kleine perforatie-gaatjes waardoor men niet van buiten naar binnen kan kijken maar wel van binnen naar buiten. De rugzijde van deze stickers is grijs. Deze stickers kunnen door ons gekleefd worden alsook afgehaald worden om deze zelf te kleven.

beauvent raambelettering

plotfolie

uitgesneden folie

Deze folie/stickers zijn uitgesneden, dit wel zeggen dat de tekst of illustratie vrijstaat (zonder achtergrond). De folie is verkrijgbaar in diverse kleuren voor diverse toepassingen (wrapping, raamstickers, enz.). Door middel van een transfertape worden deze stickers gekleefd. Deze stickers kunnen door ons gekleefd worden alsook afgehaald worden voor zelfmontage.

peesdoek

prints op peesdoek met frame

Peesdoeken zijn vervangbare textieldoeken die eenvoudig in een frame worden gepast. Het frame is ± 1,2cm hoog en ±1,5mm dik, hier wordt een geprint textieldoek in gepast die voorzien is van een silicone pees. Verkrijgbaar in alle formaten. Voor de aanlevering van het te printen beeld vragen we een 300dpi beeld of op ware grootte.

jack daniels peesdoek
track frosted folie

frosted folie

Melkglas imitatie

Frosted folie wordt vooral gebruikt om een ruimte van de nodige privacy te voorzien zonder dat het zonlicht wordt tegen gehouden. De folie wordt altijd aangebracht aan de binnenzijde van het raam en met water. De frosted folie kan ook voorzien worden van uitgesneden logo’s, teksten alsook beprint worden.

Als grafisch ontwerper kan ik je volgende toepassingen aanbieden:

• Huisstijl • logo-ontwerp • Webdesign • flyers, affiches, folders, brochures • Ontwerp verpakkingen • illustraties • ontwerp boekcovers, ….

Stickers op diverse ondergronden alsook kleine aantallen affiches kunnen door ons aangeleverd worden, we beschikken over een digitale grootformaat-printer die aan de beste kwaliteit uw materiaal print. Alsook de afwerking (lamineren, contoursnijden, enz.) gebeurt binnenshuis, waardoor we een snelle en kwalitatieve uitvoering kunnen garanderen.

Voor drukwerk van folders, flyers, brochures, boeken, … werken we samen met een aantal drukkerijen. Dit reeds gedurende een lange periode, waardoor we een zekere kwaliteit kunnen garanderen.