Letterschilder

Studio El Tigre was bij de opstart vooral actief als letterschilder, ook nu is het nog onze belangrijkste activiteit en hebben we een jarenlange ervaring opgebouwd om uw project/opdracht optimaal uit te voeren. Een geschilderde belettering/logo/illustratie geeft een look die met het overaanbod aan divers print-materiaal moeilijk te benaderen is. De toepassingen zijn eindeloos en hebben een veel hogere duurzaamheid dan print-materiaal. De toepassingen kunnen een permanent als tijdelijke eigenschap hebben. Offertes worden berekend op grootte, materiaal (verfkeuze), plaats en hoogte. Diverse technieken: schilderen, krijt, potlood, stift, stencils, airbrush,…. 

Toepassingen:
  • Geschilderde gevelbelettering: dit op diverse ondergronden (steen, glas, staal, hout,…).
  • Raambeschilderingen volgens thema (eindejaar, halloween, valentijn, vakantie,…).

Recente Projecten

Decovanoo

Geschilderde huisnummers gent

In opdracht van ‘Decovanoo’ werd mij als letterschilder gevraagd om een volledig straatje in Gent te voorzien van geschilderde huisnummers. Uitvoering  in 1shot enamelverf.

sport vlaanderen

Geschilderde logo's/teksten

Voor Sport Vlaanderen werden in Hofstade en Herentals logo’s en teksten geschilderd. De logo’s en teksten werden op diverse ondergronden geschilderd (isolatiemateriaal, beton, baksteen, …). Uitvoering in latexverf.

raambeschilderingen

raambeschildering eindejaar

Raambeschilderingen volgens thema: kerst en eindejaar, halloween, valentijn, opening,…. De raambeschilderingen worden uitgevoerd in een watergedragen latexverf die nadien gemakkelijk en zonder schade te verwijderen is.

Murals

Murals of muurschilderingen. Illustraties geschilderd op muren zowel binnen als buiten, volgens eigen ontwerp of aangeleverd ontwerp. Diverse technieken: schilderen, stencils, stift, krijt, airbrush, mixed techniek, ….

Recente projecten

Brasserie caulier

mural brouwproces brouwzaal

Voor Brasserie Caulier uit Peruwelz werd een mural ontworpen & uitgevoerd van het brouwproces van hun diverse bieren. Deze mural bevind zich in de brouwzaal en heeft tot doel om de bezoekers de verschillende stappen in het brouwproces te laten zien. De uitvoering is een handgeschilderde illustratie/teksten in latexverf.

Brouwerij omer vander ghinste

mural tripel Lefort

Ontwerp en uitvoering van een mural voor Tripel LeFort, deze mural werd uitgevoerd in opdracht van Brouwerij Omer Vander Ghinste uit Bellegem. De mural is geplaatst op een buitenmuur van het restaurant/brasserie L’expresso in Seclin (Frankrijk).

Billy ray & d.u.s.t

mural Averna

Ontwerp en uitvoering mural Averna voor Gastrobar Billy Ray in Kortrijk. Deze opdracht werd uitgevoerd in opdracht van The Market Hotel en D.U.S.T. Voor de uitvoering werd een verouderingstechniek toegepast om een ghostsign-look te verkrijgen.

Krijttekeningen

Dat een handlettering geplaatst in krijt-effect een eye-catcher is, is een open deur intrappen. Niet enkel tekst maar ook logo’s en illustraties kunnen in deze techniek geplaatst worden. De levensduur van de illustratie in krijt is afhankelijk van het gebruikte materiaal en de plaats (binnen of buiten). De krijttechniek leent zich ook in combinatie met andere technieken (kleefband, stiften, ….). 

Krijttekeningen kunnen gezet worden permanent of tijdelijk (krijtborden, stoep, events, photoshoot, …). Tijdelijke tekeningen kunnen in krijt geplaatst worden, permanente worden beter in verfstiften of in potlood geplaatst. De illustraties kunnen zowel in wit als in kleur geplaatst worden.

Realisaties

Ontwerp & uitvoering krijttekeningen

(pastel)krijt, krijtstiften & potlood

Ontwerp en uitvoering van krijttekeningen. De uitvoering kan zowel een tijdelijke uitvoering zijn als een permanente. De gebruikte materialen voor de uitvoering zijn: (pastel)krijt, krijtstiften of permanent potlood. De uitvoering kan zowel op muren, panelen, stoepborden, ….

studio el tigre is begonnen als een letter- en reclameschilderbedrijf. Het was en is altijd de grootste passie gebleven binnen mijn werkzaamheden. En tot op heden mijn voornaamste beroepsactiviteit.

• Letterschilderen • Murals • Krijttekeningen (stift, permanent potlood)
• Raambeschilderingen (eindejaar, halloween, valentijn, verlof, enz.)
• Stencil-art • Airbrush-toepassingen, ….